Osta Satakunnasta
Satakuntalaisia tuotteita ja palveluita verkossa!

Tutustu tarjontaan

Ruokamatkailun kehittäminen alkaa maakunnassa

Ruokamatkailun kehittäminen alkaa maakunnassa

6.10.2015

Ruokamatkailu kasvaa maailmalla. Ruoka on yksi ihmisen perustarpeista ja tärkeä tekijä matkailussa. Kaikki matkailijat syövät, vaikka matkailija ei olisikaan ruokamatkailija. Ruoka on usein toiseksi tärkein asia matkalla, matkailija haluaa nauttia paikallista ruokaa.

Ruokamatkailuksi määritellään vierailut alkutuottajien ja jatkojalostajien luona, ruokafestivaalit, ravintolat sekä kaikki paikat, joiden ensisijainen vetovoimatekijä on ruoka. Myös kohteissa koettavilla elämyksillä on tärkeä merkitys ruokamatkailijalle. Esimerkiksi ruuan valmistaminen luonnon keskellä laavulla on ulkomaalaisille vahva kokemus.

Ruokamatkailussa matkan motiivina ovat kohteen ainutlaatuiset tarjottavat ruoat. Siksi meidän satakuntalaistenkin tulisi miettiä, mitkä ovat meidän alueen omimmat raaka-aineet ja tuotteet?

Ruokamatkailun kehittämisessä on tärkeää laaja yhteistyö paikallistasolla niin alkutuottajien, jatkojalostajien, ravintoloiden, kaupan, matkailupalveluiden ja viranomaistenkin välillä.

Kutsummekin nyt teidät SATAKUNNAN RUOKAMATKAILUN KICK-OFF tilaisuuteen, keskustelemaan maakunnan ruokamatkailun kehittämistä.

AIKA: KE 16.12.2016 KLO 17.30 – 20.30
PAIKKA: VILLILÄN KARTANO, Villiläntie 1, Nakkila
OHJELMA:
17.30 Satakuntalainen ehtoopala
18.00 Mitä on suomalainen ruokamatkailu? Ruokamatkailu vahvasti mukana Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihankkeessa, Soile Vahela, SAMK
18.10 Satakuntalainen ruoka nykypäivään sovellettuna, keskustelun herättelijänä Leena Ylikännö, Maa- ja kotitalousnaisista.
18.30 Eskolan vasikanlihan yrittäjä Matti Eskolan esittelee yritystään ja näkemystään ruokamatkailuun. Menestynyt yritys kasvattaa vasikoita Euran Honkilahdella, lihaa myydään Stockmannilla ja tarjoillaan presidentinlinnan juhlissa.
19.00 Ahlströmin ruukkien keittiömestari Jukka Luojukosken esimerkkejä ja ajatuksia satakuntalaisesta ruuasta. Hänen lempiraaka-aineisiin kuuluu mm. riista, kala, sienet ja marjat sekä lähituottajilta saatavat luomukaritsa ja -vasikka.
19.30 Haluatko apua uuden tuotteen suunnitteluun? SAMKin matkailuopiskelijoiden projektityöt apunasi, Vappu Salo, SAMK
19.40 Satakunnan ruokamatkailun SWOT ja yhteenveto
20.30 Tilaisuus päättyy

Illan aikana tutustutaan toisiin asiasta kiinnostuneisiin, verkostoidutaan ja aloitetaan ruokamatkailun kehittämisen suunnittelu maakunnassamme. Tule jakamaan oma näkökantasi kehittämistyöhön ja lähde mukaan verkostoitumaan!

Ilmoittautumiset ma 14.12.2016 mennessä linkistä: https://elomake.samk.fi/lomakkeet/4979/lomake.html

Tilaisuuden järjestää Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihanke 2, Sata matkaa maalle