Tyrnisorbetti
- 1/2 l vettä
- 200 g sokeri
- 50 g glukoosisiirappia
- 150 g tyrnimarjoja
- sitruunamehu
- Mittaa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi kattilaan ja kiehauta nopeasti sokeriliemeksi
- Anna jäähtyä
- Sekoita tyrnimarjat ja tilkka sitruunamehua tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi
- Lisää joukkoon sokeriliemi ja sekoita hyvin
- Jäädytä massa jäätelökoneessa, kunnes koostumus on jäätelömäinen (voit myös tehdä ilman jäätelökonetta, jolloin pakasta tuote ja sekoita sitä tunnin välein).
- Tyrnisorbetin voi tilata myös valmiina esim. Karhulinnan jäätelöltä, Pori.
Tyrnibavaroiseleivos
- 5 liivatelehteä
- 1 vanilijatanko
- 5 dl kermaa
- 5 keltuaista
- 150 g sokeria
- 1 dl tyrnimehua
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä
- Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan
- Lisää kerma ja lämmitä kiehumispisteeseen
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti
- Kaada kuumaa vaniljakerma keltuaisten joukkoon vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen
- Kaada seos takaisin kattilaan
- Kuumenna kastiketta koko ajan pohjasta huolellisesti sekoittaen
- Kun seos sakenee (noin 85 °C), siivilöi kastike kulhoon
Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuumaan kastikkeeseen - Kaada seos annosvuokiin ja aseta päällimmäiseksi sokerikakkupohjaa ja pakasta noin 3 tunnin ajan
- Poista bavaroise vuoista
Tuilekeksit
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl tomusokeria
- 1 kpl valkuaista
- 25 g voita
- Sekoita jauhot ja sokeri keskenään
- Riko haarukalla valkuaisen rakenne ja sekoita jauhojen joukkoon
- Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi massaksi
- Vedä veitsellä/lastalla taikinasta ohuita vetoja silikonimatolle tai leivinpaperille (kuin levittäisit ohuelti voita leivälle. Voit käyttää myös haluamaasi sapluunaa)
- Paista tuile-keksejä 190 °C uunissa puolipuhalluksella noin 5 minuuttia



