Osta Satakunnasta
Satakuntalaisia tuotteita ja palveluita verkossa!

Tutustu tarjontaan

Timo Wallin on Satakunnan Vuoden Matkailuyrittäjä 2019

Timo Wallin on Satakunnan Vuoden Matkailuyrittäjä 2019

4.4.2019

Satakunnan Matkailuyrittäjät palkitsi Timo Wallinin, Porin Vesibussiristeilyt Oy:n Satakunnan Vuoden Matkailuyrittäjäksi Raumalla 25.3.2019.

Timo Wallinin pitkä ja värikäs ura matkailuyrittäjänä on vertaansa vailla. Miten pienestä Porin Pihlavassa varttuneesta pojasta kasvoi sukellusveneen omistaja Ruotsin suuriin satamiin ja lopulta kippari Ms Charlotan ruoriin Kokemäenjoelle ja vierasveneyrittäjä Reposaareen.
Yrittäjyys on aina ollut tavalla tai toisella osa Timo Wallinin elämää.
Moni ystävä ja perhekin pudisteli päätään, kun Timo aikoinaan kertoi ideastaan ostaa sukellusvene, kunnostaa se ja tehdä siitä matkailunähtävyys. Timo työntekijöineen kiersi sukellusveneensä kanssa 15 vuoden aikana Ruotsin rannikon ja pääsi suuriin satamiin parhaille paikoille. Kielitaito ja neuvottelutaidot isojen johtajien kanssa karttuivat ja loivat pitkäjänteistä henkistä pääomaa pärjätä matkailualalla.
– Olihan se melkoista tivolia ja elämänkokemusta karttui, pohtii Timo Wallin.
Matkailualan yrittäjänä toimiminen Porissa, omilla kotikulmilla, kiinnosti Timoa, ja niinpä 90-luvun lopulla hän hankki omistukseensa risteilyalus m/s Charlotan ja vierasvenesataman Reposaaresta.
– Sukellusvenevuosien jälkeen sitä on positiivisella tavalla asettunut porilaiseksi kippariksi, Timo Wallin kertoo hymynkare suupielessään.

Matkailun edistäminen Porissa ja koko Satakunnassa on Timolle sydämenasiana. Hän on ehtinyt olla monessa mukana, mm. Yyterin kehittämisessä, Kaljaasi Ihanan ensiaskelissa ja Loma-asuntomessujen puuhaamisessa Poriin sekä monissa luottamustehtävissä esim. Karhuseutu Leaderin puheenjohtajana ja Porin sekä Satakunnan Yrittäjien hallituksessa.
Timon mukaan matkailussa on vielä paljon tehtävää Satakunnassa, vaikka eteenpäin onkin menty.
– Tärkeää on tehdä töitä yhdessä matkailun eteen, niin kunnat, kehittäjät kuin yrittäjätkin. Kuntien tulisi ymmärtää, että matkailua kannattaa edistää ja siihen kannattaa satsata, kannustaa Timo Wallin.

Satakunnan Vuoden Matkailupalkinto luovutetaan yritykselle, taholle tai henkilölle, joka on toiminut erityisen ansiokkaasti Satakunnan matkailun hyväksi.
– Timo Wallinin pitkäjänteinen ja sitoutunut työ Satakunnan matkailun edistämiseksi sekä liiketoiminnan ja asiakaslähtöisyyden kehittäminen olivat palkinnon myöntämisen tärkeimmät perustelut, kertoo Satakunnan Matkailuyrittäjät ry:n puheenjohtaja Terja Wahlberg