Osta Satakunnasta
Satakuntalaisia tuotteita ja palveluita verkossa!

Tutustu tarjontaan

Viinitila Meggala Oy on Satakunnan vuoden 2023 Matkailuyritys

Viinitila Meggala Oy on Satakunnan vuoden 2023 Matkailuyritys

8.5.2023

Meggala Oy on lyhyessä ajassa kasvanut ja kehittynyt vetovoimaiseksi matkailuyritykseksi Satakunnan maaseudulle. Perinteinen viljanviljelytila on muutamassa vuodessa muuttunut merkittäväksi hedelmä-ja marjaviinien ja siidereiden valmistajaksi ja edelläkävijäksi Suomessa. Meggala Oy:n viinejä tarjotaan muun muassa Michelin-tähdellä palkitussa Kaskis-ravintolassa Turussa.

Meggala valmistaa laadukkaita, aromikkaita ja maukkaita hedelmä- ja marjaviinejä sekä siidereitä kotimaisista raaka-aineista. Heidän puutarhassaan kasvaa 700 omenapuuta ja 260 kirsikkapuuta.
Meggalan viininvalmistustoimintaa tukemaan on perustettu viinitilamyymälä, kahvila ja ravintola. Viinitilalla järjestetään muun muassa viinitastingejä, viinehtimökierroksia, skumppajoogaa sekä ohjelmallisia teemamarkkinoita ja -tapahtumia. Näiden lisäksi Meggalasta voi vuokrata myös Omenatarhan niittymökkiä tai talvella liukulumikenkiä ja kesällä SUP-lautoja. Meggalassa voi myös kokoustaa, viettää polttareita, pikkujouluja tai muita merkkipäiviä.

Satakunnan Matkailuyrittäjät luovuttaa vuosittain matkailupalkinnon matkailuyritykselle, taholle tai henkilölle, joka on toiminut erityisen ansiokkaasti Satakunnan matkailun hyväksi.
– Meggala on uusi ja innovatiivinen matkailuyritys, mikä on lyhyessä ajassa kasvanut merkittäväksi toimijaksi Satakunnassa. Yritys on alusta asti toiminut yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa sekä kehittänyt asiakaslähtöisesti toimintaansa monipuolistaen tarjontaansa, kertoo Satakunnan Matkailuyrittäjät ry:n puheenjohtaja Timo Wallin.

– Meggala on nostanut koko Venesjärven kylän matkailijoiden tietoisuuteen. Tuottamillaan laadukkailla ja aromikkailla viineillä ja siidereillä, he ovat tavoittaneet alan huippuravintoloitsijoita ympäri maan. Myös ryhmämatkailijat ovat löytäneet Meggalan ja sen aktiiviset tapahtumat, jatkaa Timo Wallin.

– Maatilallamme oli vanha puimuri, jolla lähdettiin syksyllä puimaan kauraa pellolta. Puimuri syttyi palamaan keskellä peltoa pienestä kipinästä. Tästä kipinästä syttyi meille sisäinen palo ja intohimo viinin valmistukseen ja matkailuyrittämiseen sekä maaseudun elävöittämiseen. Venesjärvi ja Kankaanpää ovat meidän sydämessämme ja suurena visionamme on luoda uusia työpaikkoja sekä Venesjärven kylään, että Kankaanpäähän, toteaa Sofia Latvajärvi.
– Puimuripalosta saimme myös idean tähän meidän ihka ensimmäiseen siideriimme Kipinä -omenasiideriin, jatkaa Latvajärvi.
-Toivomme, että kipinän tarina inspiroi myös Sinua, varsinkin vastoinkäymisten kohdatessa, sillä se voi olla myös mahdollisuus uudelle alulle, Latvajärvi jatkaa.

Satakunnan vuoden 2023 matkailuyritys valittiin tänä vuonna yhdistyksen hallituksen kokouksessa. Satakunnan Matkailuyrittäjät ry haluaa muistuttaa palkinnon jakamisella matkailun ja matkailuyritysten tärkeydestä Satakunnassa.

Lisätiedot:
Satakunnan Matkailuyrittäjät ry,  Timo Wallin, p. 040 032 9831, puheenjohtaja@visitsatakunta.fi, www.visitsatakunta.fi

Viinitila Meggala Oy, Sofia ja Heikki Latvajärvi, p 050 355 3878, meggalaoy@gmail.com
www.viinitilameggala.fi

Satakunnan Matkailuyrittäjät ry on maakunnallinen yhdistys, joka edistää matkailuyrittäjien yhteistoimintaa, toimii matkailuyrittäjien edunvalvojana sekä edistää Satakunnan kuntien yhteistyötä matkailualan elinkeinojen osalta.