Willi Karvia

Kaunista luontoa, vireää kulttuurielämää, tapahtumia ja williä kansaa
Kulttuurikeskus Skantz

Tervetuloa Williin Karviaan keskelle läntistä Suomea!

Karvia on tunnettu kauniista luonnosta, vireästä kulttuurielämästä, lukuisista tapahtumista ja willistä kansasta, joka yhteistyöllä ja talkoohengellä pitää kunnan elinvoimaisena ja houkuttelevana.

Kantin kylään on suurelta osin talkoovoimin noussut Kulttuurikeskus Skantz, jonka lavalla nähdään kesäisin konsertteja ja kesäteatteria. Alueen historiasta elinvoimansa ammentava Kulttuurikeskus on myös Taiteiden reitin päätöspiste. Taiteiden reitti Kammista Skantziin kulkee Nummijärven puolelta Kammi-kylästä ja Alpon savannilta Karviaan Anne Mattilan Taidekahvilaan, Karvian kirkkoon ja museoalueelle sekä Kulttuurikeskus Skantziin. Matkan varrella voit ihastella paikallisten ITE-taiteilijoiden tekemiä willejä patsaita, jotka ilahduttavat matkailijoita ja paikallisia kesäaikaan.

Karvia on osa Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark – verkostoa. Taiteen ja kulttuurin lisäksi Karvia tarjoaa Geoparkalueelle upeita luontokohteita, kuten Kauhanevan kansallispuisto ja Alkkianvuori. Kauhanevan kansallispuistossa voit vaeltaa pitkospuilla ja pulahtaa samettiseen suolampeen uimaan. Alkkianvuoren luontopolut johdattavat retkeilijän rantakivikoihin, tihku- ja rinnesoihin sekä vanhoihin kalliomänniköihin.

Ei pölöhömpiä reissuja ympäri vuoden.

Willi Karvia

Sijainti