Etusivu / Juttui Satakunnast

Juttui Satakunnast

Tutustu Satakunnan ainutlaatuisiin kokemuksiin – inspiroivia hetkiä, maukkaita matkoja ja unohtumattomia elämyksiä kauniissa maisemissa.

Luonnossa-mieli-lepaa-6.jpg
Maija ja Jani, sekä alakouluikäiset pojat puhkuvat intoa Jämi Maat Seikkailupuiston porteilla. ”Joko mennään, hihkuu 8-vuotias Toivo”, pojista vanhempi.
Karista-arki-2.jpg
Jonna ja Mikko nappasivat hetken hengähdyksen kahden kesken. Kesäpäivä kartanomiljöössä Rauman pohjoispuolella Eurajoella nostaa arjen yläpuolelle. Herkullinen lähiruoka ja yhdessäolo lataavat akkuja ja maisema ihastuttaa.
kipppis
Nappaa talteen pirteät vinkit kevään juhlatarjoiluihin sekä lähiruokateemaisiin tapahtumiin.
Einari ja Reetta Vuorinen hyppäävät omaan autoon lasten ollessa hoidossa ja suuntaavat pienelle lomalle kotimaassa. Ladan nokka kääntyy helposti sivuteille ja seikkailuihin. Kuva: Vesa Saivo
Jokilaaksosta löytyy kohteita, joita kaikki eivät vielä tunne. Satakunta tarjoilee yllätyksiä, kunhan tiedät minne suunnistaa. Vuoriset vinkkaavat kohteita joelta merelle.
Täällä ollaan! Kaksin tai kaveripokassa on kiva valita reitti, jossa on sopivasti liikuntaa ja taukoja. Mari Kaunismäki ja Sami Ollila kokivat pyörillä reitistön, joka on keskellä Lounais-Suomen ainoaa yhtenäistä harjujaksoa Säkylänharjun-Virttaankankaan alueella. Kuva: Vesa Saivo
Luontoliikkujat Mari Kaunismäki ja Sami Ollila eivät aikaile, kun mahdollisuus aukeaa reippaalle maastopyöräilylle tai rauhalliselle nuotioretkelle.
Seitsenvuotiaat kaksoset Sofia ja Samuel Mäkelä tarttuivat ruoriin. Ankkurit ylös – hii-ohoi! Kuva: Vesa Saivo
Koko perheen rannikkoseikkailulle voi lähteä vaikka heti. Päästä mielikuvitus laukalle aavan meren äärellä, kallioilla ja saaristossa. Etsi merirosvoja tai bongaa merinoidan levähiukset. Annamme mukavia vinkkejä Luvialta, Raumalta ja Merikarvialta.
Vauhdin hurmaa! Eino Horna näyttää mallia ja ponkaisee pitkälle Katismaan uimarannan viiden metrin tornista. Kuva: Hannu Ikonen
Tiesitkö, että Pyhäjärviseudulla on 25 uimarantaa? Valitkaa omanne viihtyisistä rannoista ja päästäkää vesipedot irti. Lähtekää biitsikierrokselle perheen kesken tai pakatkaa mukaan myös mummut ja papat, serkut ja naapurinkin tenavat.
Ne oli kuule siin.