Luvia, Visit Eurajoki

Merellisyyttä, luontoelämyksiä ja viehättävää maaseutukylän luonnetta
luvia

LUVIA – FRISKIS MYÄTÄSES

Luvia on perinteinen merenkulkupitäjä, jossa on säilynyt viehättävä maaseutukylän luonne. Kaunista kylänraittia reunustavat hyvin hoidetut puutalot ja komea hiekkakivikirkko. Meri on luvialaisille kaikki kaikessa. Sen äärellä elellään reipasta elämää – friskis myätäses.

Merellisyyttä ja luontoelämyksiä

Meri on luvialaisille kaikki kaikessa. Tule nauttimaan tästä isosta osasta luvialaisuutta kesällä tai talvella. Laitakarissa pääset meren äärelle ihailemaan merta – sen liplatusta kauniina kesäpäivänä tai sen vaahtopäisiä aaltoja tuulella. Voit lähteä merelle, vaikka Säpin majakkasaarelle risteillen. Uimarannalta pulahdat mereen tai talvella avantoon ja sen jälkeen saunan lämpöön.

Merestä nousevat Luvian herkut – pyyntituoreet kalat. Niitä voit kalastaa itse tai ostaa torilta torstaisin ja kesälauantaisin. Talvella meri tarjoaa loistavat retkiluistelu- ja retkeilymahdollisuudet Luvian saariston ympärillä. Luvian ulkosaaristo edustaa monipuolisesti Satakunnan saaristoluontoa. Alueella on yli 300 saarta ja luotoa. Meren äärellä pääset nauttimaan raikkaista tuulista ympäri vuoden.

Kulttuuria ja maaseutuidylliä

Poiketessasi Luvialle näet samalla kauniisti säilyneen kylänraitin sekä komean hiekkakivikirkon. Luvia elää kesällä ja talvella. Talvisin pääset nauttimaan laadukkaasta musikaalista tai SM- ja MM-mittelöissä menestyneen Luvian Kiekko -82:n otteista ringettekaukalossa ja kesällä kesäteatterista, lavatansseista sekä muista kesätapahtumista. Luviaan pääset tutustumaan paremmin oman Luvia-oppaan johdolla.

Luvia, Visit Eurajoki

Sijainti