Maista metsä, viehäty viineistä -ruokareitti!

Pohjoissatakuntalainen ruokareitti ennakkoluulottomalle kokeilijalle ja nautiskelijalle, joka haluaa kuvainnollisesti maistaa metsän ja viehättyä viineistä.

Esittely

Kesäkiertelijälle uusia makuja ja uusia paikkoja. Ole ennakkoluuloton kokeilija ja nautiskelija, ja ”maista metsä ja viehäty viineistä ” kuten reitin nimi kertoo ja ota suunta kohti ensimmäistä etappia.

Suosittelemme varmistamaan aukioloajat suoraan yrityksestä.

1. kohde

Korsuretket – ihastuttaa

Ensimmäinen kohde on hieman piilossa, mutta ehdottomasti poikkeamisen arvoinen. Satakunnan ja Pirkanmaan rajalta Jämijärveltä löytyy Korsuretket. Kesäisin voi tulla kahvittelemaan ja torstai-iltaisin kesäkuun puolivälistä alkaen saa lähiruokahampurilaisia! BRGR…

Hoksaan heti, että tänne kannattaa kyllä suunnata kaveriporukan kanssa; jo 10 hengen ryhmille saa tilauksesta kekseliään lähi- ja luomuruokaan luottavan kokin loihtimia metsän makuja. Miltäpä kuulostaa ”Aikaisen linnun aamupala” tai Metsänhaltijan paremmat palat”? Näitä herkkuja syödään todella myös silmin – metsän ja luonnon näyttämö ihastuttaa ja antaa inspiraatiota kotiin asti. Mieleenjäävä juhlapaikka tämä on takuuvarmasti. Ekstratärppinä leppoisteluun sopiva Kamala luonto -polku ja riippumattopäiväunet!

korsuburgeri

2. kohde

Rahtipalvin tuhtia särvintä

Saatuani kipinän lähiruokaan Korsuretkillä, palaan Jämijärvelle. Piipahdan teollisuusalueelle ja etsyidyn Jämin Rahtipalvin myymälään. Aah, tuliaisiksi ehdottomasti kotimaisesta lihasta valmistetut makkarat ja grillipihvit. Herkkuja saatavissa arkisin, ja perjantaisin myynnissä myös paikallisia leipomotuotteita!

rahtimakkara

3. kohde

Mekkalaa Meggalassa!

Kankaanpäästä hurauttaa vartissa Venesjärven toimeliaaseen kylään. Kaarran Meggalan Viinehtimön pihapiiriin joka alkukesästä hurmaa kirsikka- ja omenapuineen. Nimi kertoo niin paikan elämästä kuin Sofia-emännästäkin. Ympäri vuoden pääsee helposti nauttimaan tilan viineistä,  siidereistä ja mehuista sekä lähipanimoiden oluista. Kyllä kannatti poiketa, ja mukaan tarttuu lähiruokapuodista monenmoista kesätuliaista ja makumuistoa! Pisteet Meggalalle ja Satakunnalle!

Vinkki: omalle pienellekin ryhmälle voi varata kierroksen viinehtimössä. Harvoin saa kuulla miten käsityönä valmistetaan juomia; se on Heikki-isännän erikoisalaa. Sofia-emäntä puolestaan perehdyttää vilkkaan räväkällä tyylillään juomiin ja paikan historiaan. Viinin maistelujen lisäksi voi varata ruokailuja. Veikkaan, että ryhmät jatkavat täältä matkaa hymyssä suin.

Kierroksen lopuksi on myönnettävä, että ruokareitti kuljetti paikkoihin, joita haluan muistella pitkään. Ja ryhdynpä uuden reissun tärppejä tutkailemaan!

Viinitila_Meggala

Vinkit matkan varrella

Mitä muuta reitin varrella voi tehdä tai mitä muuta nähtävää?

Kun makumuistot on hankittu ja haluaa panostaa kotiinviemisiin, niin kivenheiton päässä sijaitsee Univision tehtaanmyymälä!