Ol niingon gotonas -reitti

Hyvää ruokaa, uutta koettavaa ja rauman giält. Tee rattoisa kesäreissu Raumalle!

Esittely

Tuli kaveriporukalta pyyntö suunnitella rattoisa kesäreissu: hyvää ruokaa ja uutta koettavaa. Satakunta suunnaksi: siellä kohteita näyttää löytyvän ja oiskohan syytä opiskella vähän rauman giält…

Suosittelemme varmistamaan aukioloajat suoraan yrityksestä.

1. kohde

Kivikylän Kotipalvaamo ja Lappi-Tupa

Kokoonnutaan Lappiin, siis Rauman Lappiin ja Kivikylän Kotipalvaamolle. Täältä varataan kotimatkalla mukaanotettavat leppäsavustetut palvilihat ja muut herkut. Koukataan samalla Lappi-Tupaan ostoksille – hunajaiset tarjoukset houkuttavat. Voidaan valita jäädäänkö tänne kehuttuja munkkeja maistelemaan vai jatketaanko Kodisjoen Kaffepankkiin.

Lappihunaja

2. kohde

Kaffepankki ja ITE-taidetta Kodisjoella

Piipahdetaan Kaffepankilla ja sitten suunnataan ITE-taiteen pariin. Taidekoti Ylen näyttää meille inspiroivaa kädenjälkeä: eläkkeellä ollessaan itseoppinut taiteilija loi satoja betonipatsaita. Paitsi kylän elämää, hän muovasi myös urheilijoita ja politiikkoja!

Taidekoti-Ylen

3. kohde

Villa Tallbo – pitsihuvilan tunnelmaa Raumalla

Ihan keskustan tuntumassa meren rannalla! Näyttävä rakennus herättää mielikuvia merenkulun ja paikan historiasta. Vuosikymmeniä toiminut ravintola vastaa varmasti odotuksiimme. Erikoisuuksia, kuten lapskoussia, voi tulla lounaslistalla vastaan ja kalaa tarjotaan päivittäin. Ei huono – voisin porukalle todeta!

Koska ruoka on reissumme teema, niin eihän naapurin Vohvelikartanoa upeine herkkuineen voi jättää välistä. Pienen lekotteluhetken ja uimareissun jälkeen suurin ongelma on tehdä päätös eri annosten välillä!

villatallbo-ruoka

4. kohde

Sammallahdenmäki - Unescon perintökohde

Keskustasta hurautetaan puolessa tunnissa tutkimaan mennyttä maailmaa. Hyvät infotaulut kertovat paikan historiasta ja kivikauden elämästä. Hieno päätepiste reissulle.
Takaisin Kivikylän Kotipalvaamolle ja nappaamme mukaan aamulla mietityt herkkutuliaiset! Kotimatkalla sulatellaan muistoja uusista kokemuksista!

Tämän suunnitelman esitin kaveriporukallemme ja kesäpäivän kierros lyötiin lukkoon!

villatallbo-ruoka

Vinkit matkan varrella

Mitä muuta reitin varrella voi tehdä tai mitä muuta nähtävää?

Vinkit:
kotikokkaajille Fredmanin Tehtaanmyymälä

Samalla on toki käytävä Vanhaa Raumaa aistimassa. Kävelykierrosta voisin kyllä ehdottaa jo ennen lounasta… Ja eipä ole ennen tielle osunut tynnyrintekijöitä: Rauman Kiulu- ja Tynnyritehdas ja Oly Bryki Raum -panimo pääsevät myös vierailulistalle!
Ja jos aikaa riittää pidemmälle reissulle, niin kerrotaan Rauman ruokatarjonnan saavan jatkuvasti uusia ystäviä!