Ruukista ruukkiin – ruokaretkellä Satakunnassa

Tule ruokaretkelle Satakunnan ruukkien maailmaan herkutellen ja ihastellen ruukkien antia.

Esittely

Yhdistyksen matkavastaavana sain toimeksiannon suunnitella ruokaretken Satakunnan ruukkien maailmaan. Reissun aikana tarjoutuu lukuisia hetkiä herkutella, kokea ja ihastella ruukkien antia.

Suosittelemme varmistamaan aukioloajat suoraan yrityksestä.

1. kohde

Lounaalle ruukin tunnelmaan

Ruokakierroksemme ensimmäinen kohde on Eurassa Kauttuan Ruukki. Päivämme upeiden nautintojen parissa alkaa Kauttuan Ruukinkartanossa. Keittiö suosii sesongin raaka-aineita ja keittiömestarin klassikot ovat maineensa ansainneet. Kesäterassi ja tunnelmallinen kellaribaari houkuttavat ryhmäläisiä istumaan iltaa, osan kierrellessä Ruukinpuiston nähtävyyksiä ja putiikkeja. Ensi kerralla ohjelmassa voisi olla yöpyminen ja opastettu kierros; kohokohtina Alvar Aallon terassitalo ja Jokisauna.

ruukinkartano-ruoka

2. kohde

Kahvittelua Leineperin Ruukilla

Seuraava pysähdyspaikkamme on Ulvilassa jossa tutustumme toisenlaiseen ruukkimiljööseen. Tuoreet munkit ja kahvi maistuvat 1850-luvulta peräisin olevassa ruukin työväen tunnelmallisessa leivintuvassa. Varaan matkalaisille aikaa käydä ostoksilla koru- , taide- ja käsityöpajoissa – valittavaa riittää!

savipakari-munkki

3. kohde

Illallinen Rotisseur-ravintolassa

Päätämme tämän ruokaretken illallisella Noormarkussa Ahlströmin vaikuttavassa ruukissa. Rotisseur-kilven saanut Noormarkun Klubi ravintola vaalii ruoan, raaka-aineiden ja palvelun tasoa. Haluan valita ryhmällemme Klubin listalta 100-vuotisjuhlamenun. Pääruokana oman tilan hirvenfileetä punaviinikastikkeessa ja jälkiruokana viherpippurimansikoita jäätelön kera! Ja ruokajuomat mestarin valitsemia – kokeilemisen arvoinen menu! Koko ruukinkartanon miljöö tarjoaa parastaan: historiaa, kulttuuria ja taidetta! Kaikki tämä todellisen ruokanautinnon lisänä. Taidan ehdottaa matkaisille yöpymistäkin kartanon maisemissa. Seuraavaan päivään jää uutta nähtävää.

Retken voi toteuttaa mainiosti myös toisin päin: Noormarkusta Ulvilan kautta Euraan. Ja hyvä idea on myös käydä ruukki päivässä!

NoormarkunKerho-annos

Vinkit matkan varrella

Mitä muuta reitin varrella voi tehdä tai mitä muuta nähtävää?