Mene sisältöön
Reseptit
Ruokareitit
Lähiruokakohteet
Ajankohtaista
Visit Satakunta
Jälkiruoka
Mesiangervojäätelöä ja mansikkaa
Mansikkakeitto
Ainesosat
1 l tuoreita mansikoita
2 rkl ruokokidesokeria
⅓ dl kuusenkerkäsiirappia
2 rkl tuoretta minttua pilkottuna
3 dl vettä
1 rkl perunajauhoja
1 rkl vettä
Valmistusohje
Perkaa ja viipaloi mansikat
Mittaa kattilaan mansikat, sokeri, kuusenkerkäsiirappi ja vesi
Kiehauta ja keitä 5 minuuttia
Paseeraa mansikat kulhoon siivilän läpi lusikalla painaen siten, että saat tasaista sosetta
Siirrä sose takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla perunajauhoilla ja lisää pieneksi pilkottu minttu
Anna kiehahtaa ja nosta kattila pois levyltä
Ripottele keiton päälle hieman sokeria kuorettumisen estämiseksi – jäähdytä
Tarjoille tuoreiden mansikoiden, jäätelön, tuoreen mintun ja mantelikakun kera
Mantelikakku
Ainesosat
(10 henk. à 40 g)
80 g mantelimassa (Valrhona 50 %)
80 g sokeri
80 g voi
30 g keltuainen
16 g pistaasimanteli, murskattu
16 g pinjansiemen, murskattu
20 g vehnäjauho
60 g valkuainen
20 g tomusokeri
Valmistusohje
Sekoita mantelimassa ja sokeri keskenään
Lisää ja sekoita joukkoon pehmeä voi
Lisää joukkoon keltuaiset sekoittaen
Sekoita joukkoon murskatut pistaasit ja pinjansiemenet
Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi
Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri ja kääntele taikina massan joukkoon nostellen Paista 160 ºC uunissa n. 50 min Kakkua tulee tästä annoksesta reilusti
Käytä paistoon kakkupeltejä (silikoni tai teräs)
Menun muut reseptit
Pääruoka
Ylikypsää Highlandin härkää
Alkuruoka
Siikaa kahdella tapaa
Taste Satakunta
Reseptit
Lähiruokakohteet
Ajankohtaista
Ruokareitit
Visit Satakunta
Taste Satakunta
Reseptit
Lähiruokakohteet
Ajankohtaista
Ruokareitit
Visit Satakunta