Jälkiruoka

Mesiangervojäätelöä ja mansikkaa

Mansikkakeitto

Ainesosat
  • 1 l tuoreita mansikoita
  • 2 rkl ruokokidesokeria
  • ⅓ dl kuusenkerkäsiirappia
  • 2 rkl tuoretta minttua pilkottuna
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl vettä
Valmistusohje
  1. Perkaa ja viipaloi mansikat
  2. Mittaa kattilaan mansikat, sokeri, kuusenkerkäsiirappi ja vesi
  3. Kiehauta ja keitä 5 minuuttia
  4. Paseeraa mansikat kulhoon siivilän läpi lusikalla painaen siten, että saat tasaista sosetta
  5. Siirrä sose takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla perunajauhoilla ja lisää pieneksi pilkottu minttu
  6. Anna kiehahtaa ja nosta kattila pois levyltä
  7. Ripottele keiton päälle hieman sokeria kuorettumisen estämiseksi – jäähdytä
  8. Tarjoille tuoreiden mansikoiden, jäätelön, tuoreen mintun ja mantelikakun kera

Mantelikakku

Ainesosat

(10 henk. à 40 g)

  • 80 g mantelimassa (Valrhona 50 %)
  • 80 g sokeri
  • 80 g voi
  • 30 g keltuainen
  • 16 g pistaasimanteli, murskattu
  • 16 g pinjansiemen, murskattu
  • 20 g vehnäjauho
  • 60 g valkuainen
  • 20 g tomusokeri
Valmistusohje
  1. Sekoita mantelimassa ja sokeri keskenään
  2. Lisää ja sekoita joukkoon pehmeä voi
  3. Lisää joukkoon keltuaiset sekoittaen
  4. Sekoita joukkoon murskatut pistaasit ja pinjansiemenet
  5. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi
  6. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri ja kääntele taikina massan joukkoon nostellen Paista 160 ºC uunissa n. 50 min Kakkua tulee tästä annoksesta reilusti
  7. Käytä paistoon kakkupeltejä (silikoni tai teräs)

Menun muut reseptit