Alkuruoka

Siikaa kahdella tapaa

Hiillostettu siika

Ainesosat
  • Siikafileita
Valmistusohje
  1. Suomusta fileet (1 file/2–3 annosta)
  2. Leikkaa fileet annospaloiksi ja teenahkapuolelle veitsellä kevyet viillot
  3. Kuumenna valurautapannu hyvinkuumaksi ja ripottele pannulle suolaa Aseta fileepalat suolan päälle nahkapuoli alaspäin
  4. Hiillosta hetki ja käännä fileet
  5. Paista vielä hetki, jotta fileet kypsyvät(Kala saa jäädä sisältä meheväksi)
  6. Voit myös kesällä hiillostaa suoraan grillinparillalevyllä. Hiiligrillillä, saat myös kivasti savun makua kalan pintaan.

Graavisiikatartar (4-6 annosta)

Ainesosat
  • Siikafileitä
Valmistusohje
  1. Suomusta fileet (1 file/2–3 annosta)
  2. Leikkaa fileet annospaloiksi ja teenahkapuolelle veitsellä kevyet viillot
  3. Kuumenna valurautapannu hyvinkuumaksi ja ripottele pannulle suolaa
  4. Aseta fileepalat suolan päälle nahkapuoli alaspäin Hiillosta hetki ja käännä fileet
  5. Paista vielä hetki, jotta fileet kypsyvät(Kala saa jäädä sisältä meheväksi)
  6. Voit myös kesällä hiillostaa suoraan grillinparillalevyllä. Hiiligrillillä, saat myös kivasti savun makua kalan pintaan.

Tomaatti-kuohuvagranite

Ainesosat
  • 1,5 kg tomaattia (satakuntalaisia)
  • 30 g valkosipuli
  • 20 g punainen chili
  • 40 g salottisipuli
  • 80 g ruokosokeri
  • 13 g balsamico-siirappia
  • 17 g suolamustapippuria myllystä
  • 1 plo satakuntalaista puolikuivaa hedelmäkuohuviiniä
Valmistusohje
  1. Puolita tomaatit ja paahda tomaateista kuoret tummiksi
  2. Pilko tomaatit lohkoiksi ja siirrä kulhoon odottamaan
  3. Halkaise chili ja poista siemenet, pilko pieneksi
  4. Kuori ja leikkaa sipulit pieneksi
  5. Freesaa sipulit ja chili kattilassa pienessä tilkassa oliiviöljyä
  6. Lisää sokeri ja karamellisoi sipulit ja chili rohkeasti
  7. Posauta joukkoon balsamico ja keitä hetki koko ajan sekoitellen
  8. Lisää polttopullolla paahdetut pilkotut tomaatit ja keitä noin 10 min, jotta maku tiivistyy
  9. Mausta suolalla ja pippurilla sekä soseuta bamixilla tai blenderissä
  10. Paseeraa ja jäähdytä
  11. Lisää jäähtyneeseen soseeseen kuohuva
  12. Sekoita ja tarkista maku (jos maku on hyvä laita laakeaan astiaan ja pakasta)
  13. Annokseen: Raavi haarukalla jäisestä tomaattigranitasta annoksiin tarvittava määrä.
  14. Laita annokseen vasta viimeisenä, jottei granita ehdi sulamaan.

Hiillostetut tomaatit

Ainesosat
  • 500 g (terttu)kirsikkatomaatteja (satakuntalaisia)
  • n. 0,5 dl oliiviöljyä (3 valkosipulin kynttä)
  • 4–5 timjamin oksaa ja rosmariinin oksaa
  • 1 tl sormisavusuolaa
  • ½ tl pippuria myllystä
Valmistusohje
  1. Laita tomaatit uunipellille ja kaada öljy päälle Halutessasi lisää valkosipulisiivut sekaan
  2. Laita timjamin- ja rosmariinin oksat päälle
  3. Lisää suola ja pippuri sekä kääntele pikkuisenmassaa, että maut sekoittuvat
  4. Laita pelti uuniin ja paahda 225 ºC uunissa 10–15 min ja laske lämpö 130–150 ºC ja anna tomaattien hautuanoin ½ tuntia lämmössä (grillissä matalassalämmössä saat ihanteellisen tuloksen).

Menun muut reseptit