Pääruoka

Ylikypsää Highlandin härkää

Ylikypsä Highland-härän entrecôte 1,5–2 kg

Ainesosat
  • Ylikypsä Highland-härän entrecôte 1,5–2 kg
Valmistusohje
  1. Kuivaa lihan pinta ja mausta
  2. Suola, mustapippurirouhe, jauhettu maustepippuri, timjami, rosmariini
  3. Laita liha uunipellille ja paahda molemmin puolin yhdistelmäuunin kuivapaistolla 250 ºC yhteensä noin 20 minuuttia
  4. Lisää vuokaan tummaa olutta ja kypsennä lihaa noin 120–130 ºC 8–10 tuntia, lisää tarvittaessa nestettä
  5. Lisää vuokaan 12–16 kuorittua kokonaista shalottisipulia ja jatka kypsennystä noin 2–3 tuntia,kunnes lihan sisälämpötila on 92 ºC
  6. Lihaa voi tarvittaessa käännellä kypsennyksen aikana ja esim. peittää foliopaperilla
  7. Leikkaa lihasta siivut ja laita olutliemessä haudutetut sipulit viereen sekä hauduta lientä kasaan
  8. Tarkista maku, erityisesti suola
  9. Lisäksi tarjolle hyrskypottuja
  10. Lopun siivutetun lihan voi myös jälkikäteen kivasti grillata

Juurisellerisipsi

Ainesosat
  • ⅓ juuriselleri
  • Rypsi- tai oliiviöljyä
  • Leivinpaperia
  • Suola
  • Uuni 150 ºC
Valmistusohje
  1. Kuori juuriselleri ja siivuta se mandoliinillatai vastaavalla (onnistuu myös juustohöylällätai perunankuorimaveitsellä) noin 1–1,5 mm paksuisia siivuja
  2. Lado viipaleet paperoidulle uunipellille japenslaa kevyesti kasviöljyllä Paista uunissa n. 1–1,5 tuntia
  3. Ota sipsit uunista, anna jäähtyä ja kuivahtaa lisää
  4. Lisää suolaa maun mukaan.

Menun muut reseptit