60 g maustekurkkua 2 mm:n kuutioina ja valutettuna
15 g Dijon-sinappia
Pinnalle savu- tai sormisuolaa, mustapippurirouhetta
Valmistusohje
Mausta liha Worcestershire-kastikkeella, suolalla ja mustapippurilla.
Lisää sipuli, maustekurkku ja sinappi lihan joukkoon.
Muotoile karitsatartar kymmeneksi pihviksi käsin tai muotin avulla tai aseta tartar kauniiksi pituussuuntaan lautaselle.
Ripottele pinnalle savu- tai sormisuolaa sekä mustapippuria.
Pakasta pihvit tarvittaessa myöhempää käyttöä varten.
Huom! Voit jättää sipuli- ja maustekurkkukuutiot yhdistämättä lihaan ja tarjota ne erikseen annoksessa.
Naattiporkkana
Ainesosat
10 kpl naattiporkkanaa pestynä
1/2 dl oliiviöljyä
Sormisuolaa
2 rkl sitruunanmehua
Tuoretta hienonnettua basilikaa
Valmistusohje
Paista tai grillaa naattiporkkanat öljyä samalla sivellen, niin että ne saavat hieman väriä.
Ripottele suolaa ja halutessasi tuoretta hienonnettua basilikaa päälle.
Jäähdytä ennen tarjoilua.
Raparperihilloke
Ainesosat
500 g raparperia
2 tuoretta keskivahvaa chiliä
1 valkosipulinkynsi
1 punasipuli
1 rkl raastettua inkivääriä
1,5 dl hillosokeria ripaus suolaa
1 dl punaviinietikkaa
Valmistusohje
Paloittele raparperit, hienonna chili ja sipulit.
Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia välillä sekoittaen.
Jäähdytä ja anna maustua pari vrk ennen tarjoilua. Maku paranee jääkapissa ja säilyy kesän muidenkin liharuokien lisäkkeenä eritoten grillatun lihan tai kanan seurana.
Majoneesi
Ainesosat
Voit käyttää valmista majoneesia tai valmistaa sen itse.
3 kananmunan keltuaista
3 dl rypsiöljyä
1 tl sinappia (esim. dijon)
1,5 tl etikkaa (esim. valkoviini- tai väkiviinaetikkaa)
1/2 tl suolaa
Valmistusohje
Tärkeää on, että ainesosat ovat samanlämpöisiä.
Piparjuurimajoneesi
Ainesosat
500 g majoneesia
4 rkl hienoksi raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
1/2 dl laktoositonta creme fraichea
Valmistusohje
Lisää yrttisalaattia ja / tai kesän luonnonyrttejä antamaan makua ja syvyyttä annokseen.