Mene sisältöön
Reseptit
Ruokareitit
Tietoa
Ajankohtaista
Visit Satakunta
Jälkiruoka
Ruusunmarja-jogurttijäätelöä
Ruusunmarja-jogurttijäätelö
Ainesosat
4 munankeltuaista
1,5 dl hienoa sokeria
2 dl laktoositonta kuohukermaa
4 dl maustamatonta laktoositonta jogurttia
1 dl glukoosisiirappia
3 dl ruusunmarjasosetta
Valmistusohje
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta kerma ja glukoosisiirappi ja jäähdytä.
Vatkaa keltuais-sokeriseos kylmään kerma-glukoosisiirappiseokseen ja lisää jogurtti.
Siivilöi seos ja lisää ruusunmarjasose.
Jäädytä pakastimessa.
Sekoita muutaman kerran pakastumisen aikana.
Marinoidut mansikat
Ainesosat
Marinadiliemi
1/2 dl vettä
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl rommia, sitruslikööriä, punssia TAI halutessasi sitruuna- tai appelsiinimehua
Valmistusohje
500 g mansikoita neljään osaan leikattuna.
Keitä liemi hetken aikaa kokoon ja jäähdytä.
Marinoi mansikkalohkot marinadiliemessä
Suola-hunajakinuski
Ainesosat
3 dl laktoositonta kermaa
1 dl fariinisokeria
1,5 dl hunajaa
2 rkl laktoositonta voita
1/3 tl suolaa
Valmistusohje
Lisää kattilaan kerma, fariinisokeri ja hunaja.
Keitä noin puoli tuntia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes kinuski on saostunut.
Lisää lopuksi nokare voita kiiltoa ja vähän suolaa makua antamaan.
Menun muut reseptit
Alkuruoka
Karitsan tartar
Pääruoka
Voissa paistettua kuhaa
Väliruoka
Satakuntalaisista tomaateista valmistettu gazpacho
Taste Satakunta
Reseptit
Taste tietoa
Ajankohtaista
Ruokareitit
Visit Satakunta
Taste Satakunta
Reseptit
Taste tietoa
Ajankohtaista
Ruokareitit
Visit Satakunta