Jälkiruoka

Ruusunmarja-jogurttijäätelöä

Ruusunmarja-jogurttijäätelö

Ainesosat
  • 4 munankeltuaista
  • 1,5 dl hienoa sokeria
  • 2 dl laktoositonta kuohukermaa
  • 4 dl maustamatonta laktoositonta jogurttia
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 3 dl ruusunmarjasosetta
Valmistusohje
  1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta kerma ja glukoosisiirappi ja jäähdytä.
  2. Vatkaa keltuais-sokeriseos kylmään kerma-glukoosisiirappiseokseen ja lisää jogurtti.
  3. Siivilöi seos ja lisää ruusunmarjasose.
  4. Jäädytä pakastimessa.
  5. Sekoita muutaman kerran pakastumisen aikana.

Marinoidut mansikat

Ainesosat

Marinadiliemi

  • 1/2 dl vettä

  • 1 dl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 3 rkl rommia, sitruslikööriä, punssia TAI halutessasi sitruuna- tai appelsiinimehua

 

Valmistusohje
  1. 500 g mansikoita neljään osaan leikattuna.
  2. Keitä liemi hetken aikaa kokoon ja jäähdytä.
  3. Marinoi mansikkalohkot marinadiliemessä

Suola-hunajakinuski

Ainesosat
  • 3 dl laktoositonta kermaa

  • 1 dl fariinisokeria

  • 1,5 dl hunajaa
  • 2 rkl laktoositonta voita
  • 1/3 tl suolaa
Valmistusohje
  1. Lisää kattilaan kerma, fariinisokeri ja hunaja.
  2. Keitä noin puoli tuntia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes kinuski on saostunut.
  3. Lisää lopuksi nokare voita kiiltoa ja vähän suolaa makua antamaan.

Menun muut reseptit

Alkuruoka