Pääruoka

Voissa paistettua kuhaa

Voissa paistettua kuhaa

Ainesosat

Noin 120–150 g suomustettua ja ruodotonta kuhafilettä / annos

Valmistusohje
  1. Mausta kuhafileet molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla.
  2. Ruskista voi pannulla, jolloin voihin tulee pähkinäinen maku.
  3. Lisää fileet nahkapuoli pannuun päin.
  4. Paista hieman keskilämpöä kovemmalla.
  5. Kallista pannua välillä ja valele lusikalla ruskistunutta voita kalapalan päälle.
  6. Käännä parin minuutin jälkeen ja jatka kypsentämistä.

Kermaan muhennetut siitakesienet

Ainesosat
  • 500 g siitakesieniä paloiteltuna (myös kesällä kauden sienistä)
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 3–4 rkl voita
  • 5 dl kermaa
  • Suolaa
Valmistusohje
  1. Freesaa sienistä neste pois.
  2. Lisää pannuun sipulit ja voi.
  3. Anna paahtua 15 minuuttia välillä sekoittaen.

  4. Lisää kerma ja keitä kunnes tuote on saostunut riittävästi.

Pikkelöidyt kasvikset

Ainesosat

1–2–3-liemi

  • 1 osa väkiviina- tai vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 2 osaa sokeria
  • 3 osaa vettä

 

Valmistusohje

Kiehauta ja jäähdytä.

Valitse kasvikset kauden mukaan. Pidä kasviksia vähintään 1–2 vrk pikkelöintiliemessä, jossa ne säilyvät pari viikkoa. Kovat kasvikset ja juurekset kannattaa ryöpätä tai höyryttää hetki ennen pikkelöintiä. Esillelaitossa voit lisätä pikkelöityihin kasviksiin vähän tilliä ja tillin kukkaa.

Esimerkkejä kasviksista: Fenkolisuikaleet, kyssäkaalisuikaleet, kesäkurpitsasuikaleet, kukka- ja parsakaalin kukinnot, retiisiviipaleet, punasipulisuikaleet, porkkanatikut, punajuurisuikaleet, vihreät pavut, freesatut sienet jne.

Menun muut reseptit