Alkuruoka

Kuhaa ja taimenta

Kuhaballottine

Ainesosat
  • 2 nahatonta kuhafilettä
  • 50 g jauhettua taimenta
  • 2 keltuaista
  • ½ dl kermaa
  • ½ sitruunan menu
  • 2 tl hummerifondia
(2 sulatettua liivakkoa)
Valmistusohje
  1. Painele kuhafileet yhdessä kevyesti kädellä ohuemmaksi kelmun päälle
  2. Jauha taimen ja lisää kaikki muut aineet joukkoon ja levitä massa kuhafileiden päälle
  3. Rullaa kuhafileet kelmun avulla rullaksi ja sido päät tiukasti (päälle voi vielä kiertää folion ja tehdä rullan ns. karkiksi)
  4. Höyrytä rullaa noin 12–15 min tai keitä pienessä nesteessä
  5. Anna rullan jäähtyä rauhassa kylmässä 3–4 tuntia tai mieluiten yön yli
  6. Halutessa rullan pitävyyden kannalta, voit massaan lisätä muutaman sulatetun liivakon
  7. Leikkaa rullasta noin 4–5 cm palan annokseen

Taimenpastrami

Ainesosat
  • 300 g taimenfilettä

  • 1 rkl sokeria

  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 rkl korianteria

  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • ½ tl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
  1. Sokeri-suolaa taimen ja anna suolaantua noin 2 h
  2. Pyyhi ylimääräinen suola pois ja paahda kuivalla pannulla valmiiksi leikatut kalapalat reunat kauniin ruskeiksi
  3. Levitä mausteseos lautaselle ja paina kalapalan reunat mausteisiin.
  4. Anna maustua vielä muutama tunti ennen tarjoilua

Piparjuurikreemi

Ainesosat
  • 1 dl ranskankermaa (28 %)
  • 1 rkl piparjuuritahnaa

  • Suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
  1. Vatkaa kevyesti ranskankerma ja lisää loput aineet
  2. Tarkista maku ja suola

Pikkelöityjä sieniä

Ainesosat
  • 300 g puhdistettuja kantarelleja/ suppilovahveroita
  • 1 dl vettä 
½ dl omenaviinietikkaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 0,5 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
Valmistusohje
  1. Kuullota suppilovahveroita kuivalla pannulla niin, että neste haihtuu pois, älä ruskista
  2. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon omenaviinietikka ja mausteet
  3. Kaada kuuma liemi sienten päälle lasipurkkiin
  4. Pikkelöidyt kantarellit/suppilovahverot säilyvät jopa 2-3 viikkoa hyvänä

Menun muut reseptit

Väliruoka