Mene sisältöön
Reseptit
Ruokareitit
Lähiruokakohteet
Ajankohtaista
Visit Satakunta
Alkuruoka
Kuhaa ja taimenta
Kuhaballottine
Ainesosat
2 nahatonta kuhafilettä
50 g jauhettua taimenta
2 keltuaista
½ dl kermaa
½ sitruunan menu
2 tl hummerifondia (2 sulatettua liivakkoa)
Valmistusohje
Painele kuhafileet yhdessä kevyesti kädellä ohuemmaksi kelmun päälle
Jauha taimen ja lisää kaikki muut aineet joukkoon ja levitä massa kuhafileiden päälle
Rullaa kuhafileet kelmun avulla rullaksi ja sido päät tiukasti (päälle voi vielä kiertää folion ja tehdä rullan ns. karkiksi)
Höyrytä rullaa noin 12–15 min tai keitä pienessä nesteessä
Anna rullan jäähtyä rauhassa kylmässä 3–4 tuntia tai mieluiten yön yli
Halutessa rullan pitävyyden kannalta, voit massaan lisätä muutaman sulatetun liivakon
Leikkaa rullasta noin 4–5 cm palan annokseen
Taimenpastrami
Ainesosat
300 g taimenfilettä
1 rkl sokeria
1 rkl karkeaa merisuolaa
2 rkl korianteria
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/2 tl juustokuminaa
½ tl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Sokeri-suolaa taimen ja anna suolaantua noin 2 h
Pyyhi ylimääräinen suola pois ja paahda kuivalla pannulla valmiiksi leikatut kalapalat reunat kauniin ruskeiksi
Levitä mausteseos lautaselle ja paina kalapalan reunat mausteisiin.
Anna maustua vielä muutama tunti ennen tarjoilua
Piparjuurikreemi
Ainesosat
1 dl ranskankermaa (28 %)
1 rkl piparjuuritahnaa
Suolaa
1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Vatkaa kevyesti ranskankerma ja lisää loput aineet
Tarkista maku ja suola
Pikkelöityjä sieniä
Ainesosat
300 g puhdistettuja kantarelleja/ suppilovahveroita
1 dl vettä ½ dl omenaviinietikkaa
3 rkl hunajaa
0,5 tl sinapinsiemeniä
1 tl suolaa
2 maustepippuria
1 laakerinlehti
Valmistusohje
Kuullota suppilovahveroita kuivalla pannulla niin, että neste haihtuu pois, älä ruskista
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon omenaviinietikka ja mausteet
Kaada kuuma liemi sienten päälle lasipurkkiin
Pikkelöidyt kantarellit/suppilovahverot säilyvät jopa 2-3 viikkoa hyvänä
Menun muut reseptit
Jälkiruoka
Tyrniä leivoksena ja sorbettina
Pääruoka
Possua kahdella tapaa
Väliruoka
Piimäjuustoa
Taste Satakunta
Reseptit
Lähiruokakohteet
Ajankohtaista
Ruokareitit
Visit Satakunta
Taste Satakunta
Reseptit
Lähiruokakohteet
Ajankohtaista
Ruokareitit
Visit Satakunta