Jälkiruoka

Tyrniä leivoksena ja sorbettina

Tyrnisorbetti

Ainesosat
  • 1/2 l vettä
  • 200 g sokeri
  • 50 g glukoosisiirappia
  • 150 g tyrnimarjoja
  • sitruunamehu
Valmistusohje
  1. Mittaa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi kattilaan ja kiehauta nopeasti sokeriliemeksi
  2. Anna jäähtyä
  3. Sekoita tyrnimarjat ja tilkka sitruunamehua tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi
  4. Lisää joukkoon sokeriliemi ja sekoita hyvin
  5. Jäädytä massa jäätelökoneessa, kunnes koostumus on jäätelömäinen (voit myös tehdä ilman jäätelökonetta, jolloin pakasta tuote ja sekoita sitä tunnin välein).
  6. Tyrnisorbetin voi tilata myös valmiina esim. Karhulinnan jäätelöltä, Pori.

Tyrnibavaroiseleivos

Ainesosat
  • 5 liivatelehteä
  • 1 vanilijatanko
  • 5 dl kermaa
  • 5 keltuaista
  • 150 g sokeria
  • 1 dl tyrnimehua
Valmistusohje
  1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä
  2. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan
  3. Lisää kerma ja lämmitä kiehumispisteeseen
  4. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti
  5. Kaada kuumaa vaniljakerma keltuaisten joukkoon vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen
  6. Kaada seos takaisin kattilaan
  7. Kuumenna kastiketta koko ajan pohjasta huolellisesti sekoittaen
  8. Kun seos sakenee (noin 85 °C), siivilöi kastike kulhoon
    Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuumaan kastikkeeseen
  9. Kaada seos annosvuokiin ja aseta päällimmäiseksi sokerikakkupohjaa ja pakasta noin 3 tunnin ajan
  10. Poista bavaroise vuoista

Tuilekeksit

Ainesosat
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1 kpl valkuaista
  • 25 g voita
Valmistusohje
  1. Sekoita jauhot ja sokeri keskenään
  2. Riko haarukalla valkuaisen rakenne ja sekoita jauhojen joukkoon
  3. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi massaksi
  4. Vedä veitsellä/lastalla taikinasta ohuita vetoja silikonimatolle tai leivinpaperille (kuin levittäisit ohuelti voita leivälle. Voit käyttää myös haluamaasi sapluunaa)
  5. Paista tuile-keksejä 190 °C uunissa puolipuhalluksella noin 5 minuuttia

Menun muut reseptit

Väliruoka