Mittaa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi kattilaan ja kiehauta nopeasti sokeriliemeksi
Anna jäähtyä
Sekoita tyrnimarjat ja tilkka sitruunamehua tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi
Lisää joukkoon sokeriliemi ja sekoita hyvin
Jäädytä massa jäätelökoneessa, kunnes koostumus on jäätelömäinen (voit myös tehdä ilman jäätelökonetta, jolloin pakasta tuote ja sekoita sitä tunnin välein).
Tyrnisorbetin voi tilata myös valmiina esim. Karhulinnan jäätelöltä, Pori.
Tyrnibavaroiseleivos
Ainesosat
5 liivatelehteä
1 vanilijatanko
5 dl kermaa
5 keltuaista
150 g sokeria
1 dl tyrnimehua
Valmistusohje
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä
Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan
Lisää kerma ja lämmitä kiehumispisteeseen
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti
Kaada kuumaa vaniljakerma keltuaisten joukkoon vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen
Kaada seos takaisin kattilaan
Kuumenna kastiketta koko ajan pohjasta huolellisesti sekoittaen
Kun seos sakenee (noin 85 °C), siivilöi kastike kulhoon Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuumaan kastikkeeseen
Kaada seos annosvuokiin ja aseta päällimmäiseksi sokerikakkupohjaa ja pakasta noin 3 tunnin ajan
Poista bavaroise vuoista
Tuilekeksit
Ainesosat
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tomusokeria
1 kpl valkuaista
25 g voita
Valmistusohje
Sekoita jauhot ja sokeri keskenään
Riko haarukalla valkuaisen rakenne ja sekoita jauhojen joukkoon
Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi massaksi
Vedä veitsellä/lastalla taikinasta ohuita vetoja silikonimatolle tai leivinpaperille (kuin levittäisit ohuelti voita leivälle. Voit käyttää myös haluamaasi sapluunaa)
Paista tuile-keksejä 190 °C uunissa puolipuhalluksella noin 5 minuuttia