Mene sisältöön
Reseptit
Ruokareitit
Tietoa
Ajankohtaista
Visit Satakunta
Pääruoka
Possua kahdella tapaa
Karamellisoitu porsaankylki
Ainesosat
400 g luutonta ja nahatonta porsaankylkeä
2 valkosipulin kynttä
2 rkl tuoretta inkivääriä
1 plo omenasiideriä
1 dl soijakastiketta
1 kanelitankoa
2 tähtianista
5 kokonaista mustapippuria
2 rkl korianterin lehtiä
Ylikypsä Highland-härän entrecôte 1,5–2 kg
Valmistusohje
Murskaa valkosipulin kynnet kuorineen
Viipaloi inkivääri karkeasti
Mittaa kaikki ainekset lihaa lukuun ottamatta uuninkestävään vuokaan tai pataan
Kuumenna kiehuvaksi
Lisää kylki liemeen, peitä astia
Hauduta uunissa 100–120 asteessa n. 4–5 tuntia, kunnes liha on mureaa ja kypsää
Nosta liha liemestä ja ota siivilöityä lientä talteen 2 dl
Anna lihan jäähtyä, kääri folioon
Laita jääkaappiin yön yli
Savustettu porsaansisäfile
Ainesosat
500 g porsaan sisäfilettä
2 rkl dijon sinappia
1 rkl suolaa
rosmariinia
Valmistusohje
Hienonna rosmariini ja hiero kaikki mausteet sisäfileen pintaan kauttaaltaan
Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti
Nosta sisäfile huoneenlämpöön 45 min ennen kypsennystä
Laita pannulle tilkka öljyä ja paista filettä tulikuumalla pannulla minuutti molemmin puolin
Savusta filettä 180 °C noin 35 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 60 °C
Kääri liha folioon ja anna vetäytyä noin 10 min ennen tarjoilua
Lihoille kastike
Ainesosat
2 dl kyljen paistolientä
2 dl fariinisokeria
2 kanelitankoa
5 tähtianista
Valmistusohje
Mittaa kattilaan kastikkeen ainekset
Keitä kasaan n. 30 min, kunnes kastike paksuuntuu hiukan
Täytetyt savoijinkaalit
Ainesosat
1 iso savoijinkaalikääryle
200 g kuutioitua, esikeitettyä myskikurpitsaa
1 kpl kuutioituja kuullotettuja sipulia
2 dl keitettyjä rikottuja ohrasuurimoita
1 dl kasvislientä
suolaa
50 g voita
Valmistusohje
Irrota kaalista noin 13 lehteä (pilko loput kaalista massan joukkoon) ja leikkaa lehdistä kova ruoti pois
Keitä kaalinlehtiä vedessä 2 minuuttia
Huuhtele kylmällä vedellä, valuta hyvin
Hienonna sipulit ja kuullota sipulit ja pilkotut ylimääräiset kaalipalat öljyssä kattilassa
Mausta suolalla ja pippurilla
Laita jokaisen lehden alareunalle täytettä, taittele sivureunat päälle ja kääri rullalle
Laita kääryleet saumapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan
Sulata voi ja sivele kääryleet
Paista 200 asteessa 30 minuuttia
(Voit pakastaa ylimääräiset kääryleet seuraavaa käyttökertaa varten, käytä 1 kääryle annokseen).
Lisää annokseen hunajavoissa paahdettuja kuorittuja syysomenalohkoja
Menun muut reseptit
Jälkiruoka
Tyrniä leivoksena ja sorbettina
Väliruoka
Piimäjuustoa
Alkuruoka
Kuhaa ja taimenta
Taste Satakunta
Reseptit
Taste tietoa
Ajankohtaista
Ruokareitit
Visit Satakunta
Taste Satakunta
Reseptit
Taste tietoa
Ajankohtaista
Ruokareitit
Visit Satakunta