Pääruoka

Possua kahdella tapaa

Karamellisoitu porsaankylki

Ainesosat
  • 400 g luutonta ja nahatonta porsaankylkeä

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 2 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 plo omenasiideriä

  • 1 dl soijakastiketta

  • 1 kanelitankoa

  • 2 tähtianista

  • 5 kokonaista mustapippuria

  • 2 rkl korianterin lehtiä
  • Ylikypsä Highland-härän entrecôte 1,5–2 kg
Valmistusohje
  1. Murskaa valkosipulin kynnet kuorineen
  2. Viipaloi inkivääri karkeasti
  3. Mittaa kaikki ainekset lihaa lukuun ottamatta uuninkestävään vuokaan tai pataan
  4. Kuumenna kiehuvaksi
  5. Lisää kylki liemeen, peitä astia
  6. Hauduta uunissa 100–120 asteessa n. 4–5 tuntia, kunnes liha on mureaa ja kypsää
  7. Nosta liha liemestä ja ota siivilöityä lientä talteen 2 dl
  8. Anna lihan jäähtyä, kääri folioon
  9. Laita jääkaappiin yön yli

Savustettu porsaansisäfile

Ainesosat
  • 500 g porsaan sisäfilettä
  • 2 rkl dijon sinappia
  • 1 rkl suolaa
  • rosmariinia
Valmistusohje
  1. Hienonna rosmariini ja hiero kaikki mausteet sisäfileen pintaan kauttaaltaan
  2. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti
  3. Nosta sisäfile huoneenlämpöön 45 min ennen kypsennystä
  4. Laita pannulle tilkka öljyä ja paista filettä tulikuumalla pannulla minuutti molemmin puolin
  5. Savusta filettä 180 °C noin 35 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 60 °C
  6. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä noin 10 min ennen tarjoilua

Lihoille kastike

Ainesosat
  • 2 dl kyljen paistolientä

  • 2 dl fariinisokeria

  • 2 kanelitankoa

  • 5 tähtianista

Valmistusohje
  1. Mittaa kattilaan kastikkeen ainekset
  2. Keitä kasaan n. 30 min, kunnes kastike paksuuntuu hiukan

Täytetyt savoijinkaalit

Ainesosat
  • 1 iso savoijinkaalikääryle
  • 200 g kuutioitua, esikeitettyä myskikurpitsaa
  • 1 kpl kuutioituja kuullotettuja sipulia
  • 2 dl keitettyjä rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 dl kasvislientä
  • suolaa
  • 50 g voita
Valmistusohje
  1. Irrota kaalista noin 13 lehteä (pilko loput kaalista massan joukkoon) ja leikkaa lehdistä kova ruoti pois
  2. Keitä kaalinlehtiä vedessä 2 minuuttia
  3. Huuhtele kylmällä vedellä, valuta hyvin
  4. Hienonna sipulit ja kuullota sipulit ja pilkotut ylimääräiset kaalipalat öljyssä kattilassa
  5. Mausta suolalla ja pippurilla
  6. Laita jokaisen lehden alareunalle täytettä, taittele sivureunat päälle ja kääri rullalle
  7. Laita kääryleet saumapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan
  8. Sulata voi ja sivele kääryleet
  9. Paista 200 asteessa 30 minuuttia
  10. (Voit pakastaa ylimääräiset kääryleet seuraavaa käyttökertaa varten, käytä 1 kääryle annokseen).
  11. Lisää annokseen hunajavoissa paahdettuja kuorittuja syysomenalohkoja

Menun muut reseptit

Väliruoka